Tarieven

Wij hanteren vaste prijzen. U betaalt elke maand hetzelfde vaste bedrag aan bemiddelingskosten aan ons zoals afgesproken op basis van het aantal opgevangen kinderen. Naast deze maandelijkse kosten, betaalt u uw gastouder per uur, dit bedrag stemt u af met de gastouder. Uiteraard hanteert de gastouder de richtlijnen van gastouderbureau Bandita wat betreft het uurtarief.


Bemiddelingskosten Bandita 2022

Gastouderopvang:
Eén kind € 42,50 per maand.
Twee kinderen € 60,- per maand.
Drie of meer kinderen € 77,50 per maand.

Er worden geen inschrijfkosten berekend.

Gezien de kleinschaligheid van het gastouderbureau is vervanging van de gastouder bij ziekte niet vanzelfsprekend. Wij doen wij ons uiterste best vervanging te regelen maar kunnen geen garanties bieden.


Richtlijnen uurtarief per kind (opvang bij de gastouder thuis)

van 07.00 uur tot 22-00 uur € 5,00 – € 6,50
van BSO* tot 22.00 uur € 5,50 – € 6,50
van 22.00 uur tot 07.00 uur € 3,00 – € 4,75

*BSO= Buitenschoolse opvang.

Nachtopvang is alleen mogelijk indien de gastouder hiermee instemt en dit is vastgelegd in de overeenkomst tussen gastouder en vraagouder.

De vraagouder kan zelf eten en drinken en tussendoortjes meegeven voor hun kind(eren).
Als dit niet het geval is, kunnen de kosten hiervoor verwerkt worden in het uurtarief of de gastouder kan op basis van onderstaand schema bijkomende kosten in rekening brengen.

Leeftijd 1-3 jaar 4-8 jaar 9-13 jaar
Ontbijt € 0,70 € 0,86 € 1,30
Lunch € 0,93 € 1,06 € 1,76
Diner € 0,69 € 1,08 € 1,73
Tussendoortje € 0,22 € 0,42 € 0,80
Bron: Nibud.nl

Indien de gastouder uw kind(eren) met de auto dient te vervoeren naar school en/of peuterzaal en/of hobby, sportvereniging, geldt een kilometervergoeding van € 0,19 per km. Dit is een tarief volgens de richtlijnen van de belastingdienst

Richtlijnen uurtarief per gezin (opvang bij de vraagouder thuis)

Indien de opvang bij de vraagouder thuis plaatsvindt wordt er een tarief per gezin per uur gehanteerd ongeacht hoeveel kinderen er aanwezig zijn. U betaalt minimaal het minimumloon aan de gastouder inclusief 8% vakantiegeld. Wij adviseren een tarief tussen de €12,50 en €16,00 per uur.

Kassiersfunctie
De gastouder houdt de gemaakte uren bij en voert deze in het online urenregistratiesysteem in, dit gebeurt in ieder geval voor de 5e van de volgende maand. Naar aanleiding van de ingevoerde uren wordt er een factuur aangemaakt bestaande uit de vergoeding aan de gastouder en de bemiddelingskosten aan het gastouderbureau. De vraagouder ontvangt de factuur per e-mail en dient de factuur binnen vijf dagen na verzenddatum aan het gastouderbureau te hebben voldaan. Wanneer de betaling bij het gastouderbureau binnen is staat de vergoeding voor de gastouder binnen vijf dagen op zijn/haar rekening.

Rekenvoorbeeld
Vanaf 2007 zijn werkgevers verplicht om bij te dragen aan de kosten voor kinderopvang. U ontvangt deze werkgeversbijdrage automatisch via de Belastingdienst, als een extra toeslag. U hoeft dus niets apart aan te vragen bij uw werkgever.

Wilt u weten of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen en hoeveel? Dan kunt u hier een proefberekening maken.